Ja putujem

Iskoristite prednosti registriranih članova!
Upišite svoje podatke za logiranje
Ja putujem

Free forum for free travel

DOBRO DOŠLI NA FORUM ZA PRAVE LJUBITELJE MOTORA I PUTOVANJA

  • Započni novu temu
  • Odgovori na temu

Novigrad (Dalmatinski) – Zagreb = 437 km!

Share
avatar
Brzi
Moped
Moped

Registration date : 01.06.2010

Novigrad (Dalmatinski) – Zagreb = 437 km!

Postaj by Brzi on 29/7/2010, 23:44

Svanulo je vruče nedjeljno jutro (18.07.2010.) i dok smo sve pripremili za polazak put Zagreba već smo se obilato kupali u znoju.U 10 sati je sve bilo spremno, brojčanik km poništen na 0000 i krećemo od Novigrada put Benkovca i dalje prema Kninu. Zrak je već užaren ibrzo odustajem od vožnje s otvorenom flip up kacigom jer me sve peče za lice koliko je vruča struja zraka pa zatvaram kacigu i nastojim se što prije domoči Knina i nade da nakon njega bude malo ugodnije. Napokon i Knin, nakon osvježenja nastavili smo vožnju i za desetak minuta smo bili na GP Strmica gdje smo izgubivši jedva minutu – dvije na granične formalnosti napustili RH i ušli na teritorij BiH. Svud oko nas prekrasna priroda, cesta prazna, dobar asfalt a zavoji još bolji! Na tom dijelu je dosta serpentina i vožnja nije dosadna ni u jednom trenutku. Malo nakon prelaska granice kratka stanka radi nekoliko fotki, a zatim samo gas.Prolazimo Bos.Grahovo bez zaustavljanja a sljedeču pauzu radimo iznad Drvara.

Opet par fotkica nakon čega produžavamo kroz Drvar i ponovo stajemo tek na prevoju „Oštelj“, koji je ujedno i granica između Hercegbosanske županije i Unsko-Sanskog kantona, a na kojem su ratni ožiljci još itekako vidljivi!Podižem pogled prema vrhu brda, a on se ne vidi jer su niski oblaci svuda kao da smo u listopadu ili studenome.Nastavljamo do Bosanskog Petrovca gdje dopunjavamo benzin (EURO 5 kvalitete za 1€ po litri) i okrečemo put Bihaća. S obzirom da smo već i lagano ogladnili a cesta odlična, kroz dolinu između brda s dobrim asvaltom i blagim zavojima – malo popravljamo brzinski prosjek na oovoj dionici. Oko 6 km prije Bihaća spazimo mali restorančić s terasom iznad Une i u trenu palim lijevi žmigavac i pritiščem ručicu kočnice.

Punih trbuha s olakšanjem nastavljamo do Bihaća gdje skrečemo prema Bosanskoj Krupi i gdje stajemo na kavu u simpatičnom lokalu, pored kojeg je i dučan, a oboje naravno vodi jedan dečko. Malo popričali o dvorcu koji se vidi na vrhu brda nasuprot ceste a doznajemo i da on voli motore i ima namjeru kupiti Hondu Shadow.

I dalje nas prati krasna priroda, lijepi zavoji i željeznička pruga koju prelazimo valjda 8 puta u 5 kilometara! Vidimo kako pruga prolazi kroz 2 ili 3 tunela duljine cca 50 – 70 metara i čudimo se jer nigdje betona – samo isklesana rupa u stijeni! Sad nas već lagano i škropi kišica i razmišljam stati radi navlačenja odijela za kišu ili ne. Ipak ne stajemo a po ulasku u B.Krupu i kiša prestaje tako da nakon kratke pauze nastavljamo put do B. Kostajnice u kojoj se vračamo u HR i radimo zadnju pauzu u Hrvatskoj Kostajnici nakon čega preko Petrinje jurišamo prema Zagrebu.
Sve u svemu bio to jedan jako lijepo potrošen dan, pun pozitivnih dojmova, istina malo bolnih stražnjica, ali isplatilo se!
avatar
Borris
Moped
Moped

Registration date : 13.05.2009

Re: Novigrad (Dalmatinski) – Zagreb = 437 km!

Postaj by Borris on 30/7/2010, 01:11

Svaka čast !!! jako lijepa "vožnjica" !!!
avatar
Dragec07
Admin
Admin

Registration date : 02.02.2008

Re: Novigrad (Dalmatinski) – Zagreb = 437 km!

Postaj by Dragec07 on 30/7/2010, 13:07

Prekrasan povratak s mora. I meni je uvijek bio najljepši dio doline Une gdje se rijeka, cesta i željeznička pruga isprepleću u nedogled. Uživanje mi je bilo putovati cestom i vlakom (stara bosanska pruga), a nakon slijedećeg vikenda vidjet ćemo kako će to izgledati i rijekom Unom. Veselim se raftingu na Uni.


_________________
GTR 1400
Spritmonitor.de
VW GTI
Spritmonitor.de
avatar
lavica
Moped
Moped

Registration date : 07.02.2008

Re: Novigrad (Dalmatinski) – Zagreb = 437 km!

Postaj by lavica on 30/7/2010, 13:47

to te ja pitam Kosati
avatar
mg750ie
Biker
Biker

Registration date : 17.05.2009

Re: Novigrad (Dalmatinski) – Zagreb = 437 km!

Postaj by mg750ie on 31/7/2010, 10:03

bravo ekipi, evo nekaj takvog bi nam dobro došlo s jednim danom (noćnog odmora)

Sponsored content

Re: Novigrad (Dalmatinski) – Zagreb = 437 km!

Postaj by Sponsored content

  • Započni novu temu
  • Odgovori na temu

Sada je: 21/4/2018, 17:34.