Ja putujem

Iskoristite prednosti registriranih članova!
Upišite svoje podatke za logiranje
Ja putujem

Free forum for free travel

DOBRO DOŠLI NA FORUM ZA PRAVE LJUBITELJE MOTORA I PUTOVANJA

  • Započni novu temu
  • Odgovori na temu

Muff Diversi

Share
avatar
lavica
Moped
Moped

Registration date : 07.02.2008

Muff Diversi

Postaj by lavica on 14/9/2010, 22:14

malo prije sam se čula s Gigom koja mi je skrenula pažnju na nekaj grdo, pa da i vi znate. Tekst je kopiran sa Foruma moto scene. Ako nekoga zanima može, bez logiranja, pregledati cijelu temu.Dragi prijatelji, poznanici i svi bajkeri dobre volje,

kao što ste vjerovatno već načuli, u četvrtak su MK Muff Diversima skinute boje od strane MC Indians.

Da ne bi bilo pogrešnih informacija i dodatnih nagađenja (kao što se prije dešavalo kada su "stvari" vezane za MK klubove ostale nedorečene) ispričati ćemo vam što se točno i kako desilo.

U četvrtak smo normalno kao i svaki četvrtak imali sastanak u našem klub house-u kada su se oko 9 i pol u miru pojavila 2 člana MC Indians (op.a.: predsjednik i podpredsjednik nove podružnice na Krku) i sjela s nama popiti piće. Nakon 5 minuta ćakule su izjavili da su došli "ugasiti klub" i da nam čine uslugu što su se pojavili baš oni, naši stari znanci i "prijatelji" s kojima smo se, u prošlosti kada su bili članovi jednog drugog MK kluba, više družili i komunicirali.

Odmah je sve rečeno "ako sada (svi koji ste nazočni) mirno predate oznake moći ćete i dalje ići na susrete kao "civili" i svugdje ćete biti sigurni i ništa vam se neće dogodite, ako ne BITI ĆE VAM ZABRANJEN PRISTUP SVIM MOTO SUSRETIMA". Na pitanje što će nam se dogoditi ako sada i odmah ne predamo oznake i pojavimo se na susretu odgovor je bio "biti ćete izbačeni sa susreta", detalji su naime ostali neobjašnjeni.

Kao razlog skidanja oznaka je navedeno Brunovo pojavljivanje s oznakama na susretu MK Dead Frog (op.a. sve vezano uz taj "incident" je riješeno s MC Fluminense Riders još taj vikend, Brunove oznake su dobrovoljno predane, i na zadnjem županijskom sastanku smo od MC Fluminense Ridersa, dobili rok do Nove godine da sve "stvari" riješimo čega smo se objeručke uhvatili).

I tako, nakon tih izjava je naš predsjednik pokušao objasniti kako stvari stoje kod nas, što smo sve napravili i kako smo se restrukturirali i krenuli dalje.

Onda se razgovor nastavio do cca 11 i pol, i nakon našeg odrješitog odgovora da "večeras NEĆETE dobiti NAŠE oznake" je "pao" jedan tel poziv i na vratima kluba su se oko ponoći pojavili ostali članovi kluba MC Indians.

Od novo pridošlih članova predsjednik i još jedan član su ušli u klub sa izjavom "skidajte oznake". U tom času je u klubu bilo 8 članova (od čega 2 cure), jedan prijatelj kluba i maloljetni sin našeg člana. Tada je krenulo "naguravanje" (svi koji nas znaju, mogu pretpostaviti koliko otpora smo pružili i bili u stanju pružiti), u "naguravanju" je naš predjsednik koji je u tom času sjedio na stolici završio na podu, jedan član koji je posegnuo za svojim lajbekom je dobio koljeno u leđa i tada je krenula "mirna predaja oznaka". Svi koji smo bili u klubu smo "mirno predali oznake" koje je skinuo predsjednik podružnice na Krku, a ostatak kluba ima rok do kraja idućeg tjedna za predati oznake "or else...." (što bi Ameri rekli).

Dok se sve to zbivalo u klubu, na vratima kluba je stajao jedan član MC Indiansa do su cca šestorica stajala na suprotnoj strani ceste. (op.a. budući da su MC Indiansi došli sa autima koje su parkirali niže u ulici nismo mogli ni pretpostaviti da će doći budući da su njihova 2 člana koji su ranije došli mirno ispijala piće kojim su cijelu večer bili čašćeni).

I nakon "mirne predaje oznaka" Davor nam je zaželio ugodan nastavak većeri i sa klubskim kolegama i našim bojama otišao dalje.

Još treba napomenuti budući da smo "mirno predali oznake" dobili Davorovo usmeno obećanje da nam se "ništa neće dogoditi i da smo sigurni na svim susretima" (naravno, mi koji smo predali oznake i oni koje će to učiniti ovaj tjedan).

To je bio razvoj situacije u četvrtak 2. rujna 2010. , smatramo da je ovaj opis objektivan, bez osobnih mišljenja i osjećaja i da je situacija opisana u potpunosti kako se i dogodila.

Ovom prilikom poručujemo prijateljima da se mi i dalje nalazimo četvrtkom u prostorijama udruge MKMD i da ste svi i dalje dobrodošli. Muff Diversi će i dalje posjećivati vaše susret i voziti se jednako kao i prije, u miru i dobrom raspoloženju, naravno bez oznaka.

I ovom prilikom bi htjeli čestitati MC Indiansima na otvaranju nove podružnice na Krku, u nadi da su otvaranje dobro i sa respektom proslavili!

udruga građana / moto klub Muff Divers

Uređeno od Maša&Marko - 04.rujan.2010 u 15:04

Molim poštovanog admina da, ako ovome nije mijesto na našem forumu, ukloni citirani tekst. Hvala
avatar
Dragec07
Admin
Admin

Registration date : 02.02.2008

Re: Muff Diversi

Postaj by Dragec07 on 15/9/2010, 14:30

Da, na žalost, u velikoj poplavi kojekakvih udruga, ni moto udruge, kao udruge građana, nisu pošteđene Hrvatske sadašnjosti.
Kako je jedan od osnovnih uvjeta za registraciju udruge okupiti 3 punoljetna člana, baza je široka. Pa tako imamo braniteljskih udruga gotovo koliko i branitelja, moto udruga gotovo kao i motorista, o ostalima da i ne govorim.
I vjerojatno kao rezultat toga onda dolazi do sukoba pojedinih udruga, do umjetno izazvanih problema u komunikaciji, jer u svemu tome zaboravljen je osnovni cilj osnivanja udruge - okupiti istomišljenike. A ne ratovati s neistomišljenicima.
Čini mi se da je najveća baza pravih ljubitelja motora upravo među ljudima koji ne nose nikakve boje, kojima je ljubav prema motoru i vožnji daleko ispred klanjanja zlatnom teletu i umjetno stvorenim ikonama. I koji ne očekuju da će kroz klub ili udrugu riješiti ono što u svom poslovnom i privatnom životu sami ne mogu riješiti. Klubovi koji su to uspjeli dobro uklopiti u svoje programe čini mi se da su i najpoznatiji i meni najpopularniji. Ne i s najmnogobrojnijim članstvom! Ali nikad nisam patio na količinu, draža mi je bila kvaliteta.
I takvi klubovi uvijek i s veseljem prihvaćaju druženja sa svima ostalima koji tako "dišu". Kao Adventureri ili Kompe na primjer.
Ili kao i ova naša skupina okupljena oko foruma "Ja putujem" i Black Batsa.


_________________
GTR 1400
Spritmonitor.de
VW GTI
Spritmonitor.de
avatar
sju_rod
Admin
Admin

Registration date : 03.02.2008

Re: Muff Diversi

Postaj by sju_rod on 15/9/2010, 16:07

stvarno neznam čemu to,nema niš gore nego kad ti se nešto brani ali isto tak bi trebali i ti koji brane se malo zamisliti.Zar im treba vječno neprijateljstvo i na cesti gdje uvijek trebamo jedan drugoga i u drugim sferama života.Ja svojim klincima pričam kak su bajkeri jedna familija,jedna obitelj gdje ti bu uvjek neko pomogel ak ti bu nedaj bože trebalo,na cesti ili bilo gdje.Ali kak je inače u životu uvjek se neko nađe koji to mora pokvariti ( i hitler se našel pa napravil drugi rat ).Činjenica da si MC klubovi dopuštaju da rade pravila na moto sceni ne shvačajuči da to nije firma gdje su oni direktori nego slobodna cesta kojom se voze SVI koji to žele i da ja ko pojedinac mogu imat na leđima kaj hoču osim njihovih boja naravno.Još su svježa siječanja na Hellse koji su branili Patriotima njihove boje iz razloga jer se sastoji iz tri djela a to mogu imat samo oni.Zamislite,samo oni,katastrofa,kao da živim u doba hitlera,a kaj je naj bolje taj znak od Patriota uopče i nije imal tri dijela nego se je sastajal od jednog ali je neki sa orlovskim vidom uočil tri dijela i to se moralo skinuti.Sva sreča kaj se sve raspalo jer ih ja nebi skinul.U svakom slučaju dečki su u najgorem slučaju trebali zvati policiju pa nek njima objasne svoju ulogu šerifa.Što reči na kraju,žal mi je da nemožemo svi biti prijatelji,pozdraviti se na cesti,ma i na rundu otiči,pomoči jedan drugom,savjetom ili ko kaj treba več nego težiti da neko nekom bude gospodar,vladar ili robovlasnik,strašno.Samo izgleda da su imali slabu ocjenu iz povjesti jer ak se malo pogleda uvjek je bilo takvih koji su htjeli vladati i uvjek ali baš uvijek su skidani s trona i potlačeni su se oslobodili jarma i poslije živjeli u slobodi.Šteta što nismo svi bajkeri koji se žele voziti i uživati u vožnji i druženju,šteta što ima i onih drugih kojima je to tek valjda na trečem mjestu...................................
avatar
Darko
Roler
Roler

Registration date : 02.02.2008

Re: Muff Diversi

Postaj by Darko on 15/9/2010, 17:36

imamo braniteljskih udruga gotovo koliko i branitelja, moto udruga gotovo kao i motorista, o ostalima da i ne govorim.

slažem se ali braniteljske udruge se financiraju iz proračuna a moto udruge se financiraju iz svog žepa,tako da po meni svako nek osnuje moto udrugu kak mu je volja. Ja osobno više nikad nebudem stavljal nikakve krpe po sebi i nisam biker nego motorist ali u svemu tome jedna stvar mi je malo smiješna....svi uglavnom pričaju o nepisanim pravilima "moto scene".Ja osobno poznajem samo PISANA pravila tj.ZAKON RH!!!!!!
Dakle svako nasilje bi se trebalo sankcionirati,a skidanje i trganje moje odjeće kak god da se zove je nasilje.
avatar
sju_rod
Admin
Admin

Registration date : 03.02.2008

Re: Muff Diversi

Postaj by sju_rod on 15/9/2010, 17:40

svaka čast Darac,da to je to,svako takvo nasilje je kriminal pa oni koji to rade su kriminalci a zna se gdje je takvima mjesto i slažem se i u još jednom svi smo mi MOTORISTI,bravo...............
avatar
mg750ie
Biker
Biker

Registration date : 17.05.2009

Re: Muff Diversi

Postaj by mg750ie on 16/9/2010, 11:38

da nastavima na Darka i Rudija s kojima se potpuno slažem, zato se i ne družimo po sili nego iz dobre volje i jer nam paše, a ovo je samo nasilje i huliganizam.
Dost sam se mlatil po kvartu s drugim kvartom sad hoću uživati u spokoju i društvo koje sam odaberem.
avatar
Dragec07
Admin
Admin

Registration date : 02.02.2008

Re: Muff Diversi

Postaj by Dragec07 on 16/9/2010, 14:49

Dečki, potpuno ste u pravu i totalno dijelim vaše mišljenje.

Ipak, moram dodati samo mali komentar, moto udruge, kao i bilo koja druga udruga uključivo i braniteljske, imaju pravo na sredstva iz državnog proračuna (Ured za udruge Vlade RH). Ta sredstva nisu fiksna, i trebala bi ovisiti isključivo o kvaliteti ponuđenog programa koji udruga šalje sa zahtjevom za dodjelu sredstava. Mogu biti od 0 kuna do više stotina tisuća kuna, ovisno o procjeni. Malo sam pogledao dodjelu tih sredstava za Osijek za 2010. Zanimljivo, plesni klub 34.000 kn, Kohorta 25.000 kn, HVIDR-a: 20.000 kn. Još nisam nikad čuo da je itko provjeravao kako su se ta sredstva stvarno i trošila.

Pa eto divnog razloga za osnivanje udruge i borbu da ugasiš sebi konkurentsku koja bi se mogla natjecati za zajednički novac. Pogotovo ako nemaš kvalitetnih vlastitih ideja.


_________________
GTR 1400
Spritmonitor.de
VW GTI
Spritmonitor.de
avatar
sju_rod
Admin
Admin

Registration date : 03.02.2008

Re: Muff Diversi

Postaj by sju_rod on 16/9/2010, 21:14

državo gasi lovu onima koji je ne zaslužuju.....................
avatar
mg750ie
Biker
Biker

Registration date : 17.05.2009

Re: Muff Diversi

Postaj by mg750ie on 17/9/2010, 10:55

nama lova netreba pa se nebumo kandidirali za lovu, a i bumo izbjegavali ove huligane Smile
avatar
Borris
Moped
Moped

Registration date : 13.05.2009

Re: Muff Diversi

Postaj by Borris on 17/9/2010, 18:36

Čitam sve to , čitam i vaše komentare, malo sam išel i po drugim forumima da vidim kaj pišu i misle u vezi ovog i ovakvih događaja u moto svjetu.....Dolazim do zaključka da sve to ide k vragu! Neču nikog optuživati niti donositi nekakve moje presude jer nisam bil tam ,a samo je jedna strana opisala događaj (konkretni) koji zvuči više nego strašno.....Kolko sam shvatil problemi sa bojama su nastali več davno kad je došlo do podjela na MK i MC.....A onda su se neki našli (valda bogom dani ???) da odlučuju ko kakve boje smije imat!!! Bez obzira kaj ja nikad nisam i nebum imal nikakve boje nemogu prihvatit da neko drugi "kroji" pravdu ! Neču ni mislit kaj bi bilo da neko proba s mene skinut ono kaj je na meni i kaj sam ja platil....Ako neko i nesmije imat nekakvu boju na sebi , smatram da postoji zakon RH i neki sud koji bi donio takvu odluku a ne tam nekakvi kuronje koji se ponašaju koda smo na divljem zapadu! Susret sa facama iz MC-a sam uostalom opisal.....Ako je takvo prejebavanje budučnost moto susreta onda mene na njima više nebu ! Uostalom ja sam oduvjek govoril da sam motorista i uvjek ispravljal ljude koji su mi rekli da sam bajker....(Rudo to dobro zna) A kaj se vožnje i druženja tiče , hvala Bogu , još uvjek ima ljudi dobre volje koji vole motore radi motora i koji nisu umno ograničeni.....hoču reči znaju se družit i vozit bez dušebrižnika ! Tak da bum se i dalje vozil kud i kak hoču a ak bum u društvu još bolje !!!!

Sponsored content

Re: Muff Diversi

Postaj by Sponsored content

  • Započni novu temu
  • Odgovori na temu

Sada je: 19/4/2018, 23:15.