Ja putujem

Iskoristite prednosti registriranih članova!
Upišite svoje podatke za logiranje
Ja putujem

Free forum for free travel

DOBRO DOŠLI NA FORUM ZA SVE ONE KOJI VOLE PUTOVANJA I MOTORE.....

  • Započni novu temu
  • Odgovori na temu

SUZUKI

Share
avatar
mg750ie
Biker
Biker

Registration date : 17.05.2009

SUZUKI

Postaj by mg750ie on 4/1/2012, 11:20

današnje tiskovine javljaju da SUZUKI otvara tvornicu motora u Indoneziji, pa sad ti reci da furaš motorić iz Japana, a ono made in - king-kong, tavan, indonezija itd..

baš mi je krivo, zakaj Japanski motori nisu japanski, Europski tj Talijanski - talijanski, Švapski- švapski, amerikanski-amerikanski, ne kupujeju ih kinezi i sve bu prešlo vu vražju mater itd..
avatar
Brzi
Moped
Moped

Registration date : 01.06.2010

Re: SUZUKI

Postaj by Brzi on 4/1/2012, 21:07

Nažalost to je ta globalizacija Rolling Eyes više za ništa nisi siguran odakle je! Jedino možeš saznati gdje je nešta sastavljano a odakle su pojedini dijelovi to je već sasvim druga priča.

Znaš li npr. da u Italiji odbrizgaju one kutijice (jaja) i igračke, sve to lijepo šleperima odvezu u Bugarsku gdje radnici to kompletiraju i farbaju fiburice i lijepo pakiraju u jaja i onda opet vrate u Italiju gdje to završi u kinder jaju da bi se u kompletu prodalo kao "Made in Italy" ! No
avatar
Dragec07
Admin
Admin

Registration date : 02.02.2008

Re: SUZUKI

Postaj by Dragec07 on 5/1/2012, 02:05

Jel to netko čitao knjigu "No logo" Naomi Klein, pa ga malo potaklo na razmišljanje o ovoj vječnoj temi i posljedicama globalističke ekonomije u devedesetim godinama prošlog stoljeća.

Uostalom mi svi kupujemo ime, brand, logo, zaštitni znak kvalitete i slične marketinške gluposti, a što se iza toga krije više ne znaju ni sami proizvođači.

I naravno, niti švapski auti nisu više švapski, ni talijanski talijanski jer to više nitko ne bi ni znao objasniti što to znači.

Pa sva su vozila prepuna elektronike i mehanike koja se proizvodi širom svijeta, a onda se sve to negdje prikupi i sklopi i ..... eto čiji smo proizvod kupili.

Kako rade velike tvrtke i jesu li njihovi manageri tigrovi koji se beskrupolozno bore za tržište? Što čine i što su sposobne učiniti velike korporacije da bi kupovali njihove proizvode? Gdje Nike proizvodi svoje tenisice i živi li Adidas od jeftine radne snage? Na ove, ali i druge odgovore autorice knjige Naomi Klain pokušala je odgovoriti, ulažući dosta vremena u istraživanje i potkrepljujući to konkretnim dokazima.

Tako je autorica, kao vrijedna novinarka obišla sva mjesta u kojima su radnici obespravljeni, a prikazala ih je u knjizi.

Kako je Hrvatska valjda idealno mjesto za istraživanje pomanjkanja radničkih prava, šteta što autorica nije svratila i do nas, ali pohvalno je svakako što nam je knjiga izašla i na hrvatskom.

Da imamo što čitati sad kad konačno zahladi i motore opet spremite u garaže....
A naravno, pobrinuo sam se da imate što i slušati i gledati:_________________
GTR 1400
Spritmonitor.de
VW GTI
Spritmonitor.de

Sponsored content

Re: SUZUKI

Postaj by Sponsored content

  • Započni novu temu
  • Odgovori na temu

Sada je: 18/3/2018, 23:54.