Ja putujem

Iskoristite prednosti registriranih članova!
Upišite svoje podatke za logiranje
Ja putujem

Free forum for free travel

DOBRO DOŠLI NA FORUM ZA PRAVE LJUBITELJE MOTORA I PUTOVANJA

 • Započni novu temu
 • Odgovori na temu

Servis Eloda - Oranice

Share
avatar
Dragec07
Admin
Admin

Registration date : 02.02.2008

Servis Eloda - Oranice

Postaj by Dragec07 on 14/8/2009, 19:57

  YAMAHA SALON (prodaja vozila, rezervnih dijelova i opreme): http://www.elodaplus.hr/
 • Oranice 104, Zagreb
 • Tel. 01/3867-946, 01/3867-936
 • Fax. 01/3888-525
 • yamaha@eloda.hr
  YAMAHA servis
 • Oranice 104, Zagreb
 • Tel. 01/3867-933


Došlo je vrijeme za servis na Yamahi, redovni servis na 30000 km. Kako je u ovo doba kiselih krastavaca uglavnom teško ugovoriti termin kod ovlaštenog servisera (za Golfa su mi najavili kako bi mogao doći na red sredinom rujna), ugodno su me iznenadili kad su na moj upit odgovorili da dođem za dva dana, tj. danas. Mom oduševljenju nije bilo kraja pa sam odmah zatražio da mi posebno provjere i kočnice jer mi se čini da je zadnja dala svoje (zna se tko sjedi odostraga). I odmah priupitao za cijenu i stanje na skladištu. Ne brinite, rekoše mi, pa to je potrošna roba, a ni cijena vjerojatno nije prevelika. Uostalom, tu radim sve svoje servise i do sada stvarno nije bilo nikakvih problema, pa zabrinutosti ni traga.

Naravno da me jutros ni onih par kapi kiše nije spriječilo da već u 8 ne budem pred servisom.

Mladi dečko, serviser i biker, vrlo me profesionalno primio, pronjuškao oko motora i odmah ga uzeo u obradu. Zadovoljan, ja produžio na posao. Servis radi do 4 sata, pa moram organizirati još i podizanje motora.

Negdje oko 2 sata evo poziva iz servisa. Serviser, prepun iskrene isprike obavještava me da je servis uspješno napravljen, da je skinuo kočioni cilindar, da je od pločica ostalo samo željezo i da .....na skladištu nema novih kočionih pločica.

Katastrofa, prekidam vezu. Vatrenoljut2Vatrenoljut2Vatrenoljut2 Čini mi se da sam se iz crnog mediteranca u trenutku pretvorio u crvenog indijanca.Vatrenoljut2Vatrenoljut2Vatrenoljut2

10tak minuta se pokušavam smiriti i skoncentrirati, pa zovi opet servis....

Kako nema, pa kad sam se naručivao rekli ste da to nije problem, pa čak i ako treba naručiti iz centralnog skladišta biti će tu do petka, tj. danas. Motor je raskopan, što sad, pločice su samo hrpa željeza i ne mogu nazad na motor. Propade još jedan vikend? Pa kad bi mogle stići te pločice.

Opet uz ispriku, nema ih ni na centralnom skladištu, procjena je za otprilike 15 dana, a motor raskopan u servisu. Još je sutra Gospa, pa bi možda mogli i malo kraće radit. Aj, aj, ajjjjjj. Wink . Treba smisliti neko rješenje. Batinaljut Batinaljut

I dok razmišljam, omakne mi se još jedno pitanje..... a pošto su uopće te pločice, možda ih mogu slijepiti tam negdje na Rudešu, hodočastio sam tam još kao klinac.
Pa, cijena je oko 550 kn (naravno, sa svim davanjima: 22%PDV-a + 1% čiste pljačke ma kako mi to zvali....)
Ufffff, Batinaljut ajjj ajjj ajjj Zelenoljut . Sastavljaj taj motor, s pločicama ili bez, ja dolazim po njega.

Pa telefon opet u ruke, prste na tipkovnicu i udri surf po internetu i trgovačkoj mafiji.

Tokić, taj daje garancije i na stentove koji su mi ugrađeni nakon infarkta, ili Auto Mag, ili Auto Dado, ili Auto Ida, ili Auto Krešo....
Ej, taj Krešo mi je ostao u dobroj uspomeni...... telefon, upit, pola minute čekanja i ...

Naravno da imamo te pločice, ima ih dosta na skladištu, radimo do 19 sati, cijena 195 kuna..

Šok, pa to je 350 kuna razlike, a i 350 metara zračne linije od Elode. (http://www.autokreso.hr/)

Sjedam u auto, pa od Žitnjaka do Zagrebačke testiram GTI-a u stilu finskih relijaša.... Tako i tako, prvi presretač bi me mogao uloviti tek u trgovini Krešo.

Grabim svoje pločice (195kn!!!), nisam siguran da li i račun i kusur, pa nastavak relija do Elode.

Servis na motoru završen, čeljusti raskopane, auspusi sjaje na podu radione.

Gleda me dečec u nevjerici, već spreman za vikend i početak godišnjeg na koji se upravo sprema. Gleda mene, gleda Yamahu, pa svoj motor, pa proradi motorističko srce i duša i jednostavno mi kaže: ma ajmo to nabrzinu prije godišnjeg.

I kao u pravoj melodrami ili nekoj tv sapunici, pravi happy end na kraju. Motor spreman za novih 10000 km, nove kočnice (one na kojima Mara sjedi), i ukupna cijena: 820 kn (filter ulja, ulje, servisne usluge (330kn), potrošni materijal, to je sve). I naravno testna vožnja za kraj (kad nema testne pive).

Sve 5 kaže mali genijalac.

Sve 5 kažem i ja, pa mu malo podebljam i buđžet za ljetovanje stvarno zasluženom novčanicom.

Veliki palac dolje za vlasnika tvrtke čija je politika ne imati skladište rezervnih dijelova, veliki palac gore za njegovo osoblje.

Ipak su "mali" ljudi najveći i najpošteniji ljudi.


_________________
GTR 1400
Spritmonitor.de
VW GTI
Spritmonitor.de
avatar
sju_rod
Admin
Admin

Registration date : 03.02.2008

Re: Servis Eloda - Oranice

Postaj by sju_rod on 15/8/2009, 16:01

na žalost opet se pokazalo da pravi i veliki ovlašteni servisi nisu drugo nego pljačkaši i lažljivci,važno je da te namame sa nema problema a kad dođeš onda je kasno za uzmak,poruka glasi TREBA IH IZBJEGAVATI i pronači meštra koji če pošteno zarađivati svoju lovu a takvih je malo ,jedan od tih je ipak majstor Kristijan u MOTOSFERI u Zelini... biker
 • Započni novu temu
 • Odgovori na temu

Sada je: 19/4/2018, 23:12.