Ja putujem

Iskoristite prednosti registriranih članova!
Upišite svoje podatke za logiranje
Ja putujem

Free forum for free travel

DOBRO DOŠLI NA FORUM ZA PRAVE LJUBITELJE MOTORA I PUTOVANJA

  • Započni novu temu
  • Odgovori na temu

SUBARU motori

Share
avatar
mg750ie
Biker
Biker

Registration date : 17.05.2009

SUBARU motori

Postaj by mg750ie on 29/12/2009, 08:25


Ovaj svet ide dalje i svako malo dođeju do novih ideja,


nadam se da bu neko od ekipe imal takav ili sličan motor.
Koncept z vgrajenim Subarujevim agregatom


Ste si vedno želeli vedeti, kako bi izgledal motocikel z agregatom »odpiljenega« civilnega reli avtomobila Subaru Impreze? Na svetovnem spletu so zaokrožile konceptne slike, ki jih je kreiral Ian McElroy. Kickboxer, kot je motorno kolo poimenovano, je konstruirano v računalniškem programu SolidWorks in zasnovano s Subarujevim bokser motorjem.

Avtor umotvora je v svoji izjavi zapisal: »Moj načrt je bil zasnovati odličen motocikel baziran na Subarujevem agregatu. Za resnično izdelavo dvokolesa bi bilo potrebno storiti kar nekaj kompromisov, pa vendar bi se Subarujev bokser dobro obnesel zaradi majhne mase. Custom motorna kolesa sem že načrtoval, a konstruiranje Kickboxerja je bilo najtežje in hkrati tudi najdražje, saj nisem našel že modeliranega Subarujevega agregata WRX, zato sem moral kupiti čisto pravega, po katerem sem izdelal virtualnega. Končni izdelek nikakor ni vsakdanji, kajti njegov namen ni le grafična ponazoritev, pač pa rnatančna risba, ki vsebuje vse natančne mere vsakega detajla. Če bi imel denar, bi lahko odnesel CAD datoteke v strojno delavnico, kjer bi mi s pomočjo CNC stroja izdelali dele za sestavo motocikla.«

Zanimivo. Morda so v japonskem podjetju o podvigu obveščeni in že delajo na realizaciji podobnega projekta. Oglejte si galerijo!
  • Započni novu temu
  • Odgovori na temu

Sada je: 22/4/2018, 02:46.